Reklam

CAMLARIN PARLAK GÖRÜNMESİ İÇİN NE YAPILABİLİR ?

CAMLARIN PARLAK GÖRÜNMESİ İÇİN NE YAPILABİLİR ?

img

Camlarınızı nasıl temizlemeniz gerekiyor ? Parlatmak için neler yapmanız gerekiyor blog yazımızdan okuyabilirsiniz.

Camların düzgün bir şekilde temizlenmesi ve onların çok daha parlak bir şekilde görünmesi, çok önemlidir. Peki camların parlaması için ne yapılmalıdır? Ve ev camları nasıl parlatılır?

Önce, öcelikli olan bilinenn yanlışları ve doğruları konuşmamızda fayda var. Camların parlatılması için kullanılacak olan bez oldukça önemlidir. Bilinenin aksine cam temizlemek için kullanılan havlu kağıt ve peçete gibi malzemeler, camlar üzerinde çok daha fazla iz bırakarak matlık verecektir. Bu nedenle de cam temizliği için mikrofiber bez ya da gazete kullanabilirsiniz.

Kullanacak olduğunuz malzemeyi seçtikten sonra şimdi sıra hangi kimyasal ile camı temizlemeniz gerektiğini bulmak. Cam yıkama ve temizleme işlemlerinde arap sabunlu ya da deterjanlı su kullanılması önerilmektedir. 

Ancak deterjanlı suya dikkat etmenizde fayda var ! Deterjanı kesinlikle su ile seyreltmeniz gerekiyor ! 
 

Tüm Bunlarla Birlikte Doğal Yöntemlerde Deneyebilirsiniz
 

Evinizde kimyasal kullanmak istemiyor veya sadece su izin olan bir camı temizlemek istiyorsanız kimyasal madde kullanmasına pek de gerek yok. Bunun için en doğal ve en sağlıklı olan madde olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Cam silme için hazırladığını suyun içerisine az miktar beyaz sirke koyarak camlarınızı parlatabilirsiniz. 


Temizlenen camlarınızın uzun süre korunması adına camlarınızın üzerine gliserin damlatılan bir bezle temizle silebilirsiniz. Camın üzerinde oluşacak olan katman camınızı koruyacağı gibi aynı zamanda da toz ve kirlerin daha geç bir zamanda nüfuz etmesine olanak sağlayacaktır.