Reklam

Bohem Tarzı Nedir?

Bohem Tarzı Nedir?

img

Bohem tarz nedir, bohem dekorasyon nasıl oluşturulur? Gelin birlikte okuyarak öğrenelim.

Günümüzde stil ile ilgili olarak “bohem” alışılmadık ve sanatsal olan şeyleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Özgür ruhlu ve yaratıcı bohem tarzı, tarzınız ne olursa olsun her alana yalnızca renk, desen ve iyi hisler verir. 

Bohem tarzı dekorun özellikleri;

Rahat

● Sıcak

●  Rahat

● Eklektik

● Yaşanmış

●  Renkli

Bohem tarzı nasıl yapılır?

Bohem ev trendini keşfetmek istiyorsanız ve kendi evinizdeki görünümü nasıl elde edeceğinizi merak ediyorsanız, bohem tarzı dekor ipuçlarıyla dolu yazımızı okumaya lütfen devam edin;

■Cesur, renkli desenler, bohem ev dekorunun ayırt edici özelliğidir. Desenli kilimler, battaniyeler ve yastıklar kullanarak bohem stilini yatak odanıza dahil edebilirsiniz. Çeşitli desenler seçebilirsiniz ancak görünümü tutarlı tutmak için benzer bir renk paletine bağlı kalın.

■ Bohem tarzı, canlı renkler ve ilginç aksesuarlarla deneme yapma fırsatı sunar. Aynı zamanda ortama daha yumuşak, sofistike bir hava da katabilirsiniz. Bohem tarzını seçtiğiniz desen ve dokularla alanınıza daha küçük şekillerde dahil edebilirsiniz. 

■ Dinlendirici akşamlar ve rahat eğlenceler için mükemmel, bohem tarzı bir dış mekan alanı yaratabilirsiniz. Yer minderleri ve sedirler gibi konforu optimize eden günlük oturma seçeneklerini tercih etmeniz ortama zengin görüntü verecektir. Bir çim parçasını rahat bir dış mekan odasına dönüştürmek için altına birkaç desenli kilim koyabilirsiniz. Tüm halıların ve mobilya kumaşlarının dış mekan kullanımına uygun olabileceğini unutmayın.

■Küçük bir alanı yüksek ranzalara çevirerek açılı çatı tavanlarını en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Eklektik bohem tarzı uyumsuz yatak takımları ve mobilyalar için idealdir, bu nedenle odayı donatmak için antika veya ikinci el buluntular toplayabilirsiniz. 

■ Kumaşlar ve sanat eserleri, boho tarzını alanınıza aşılamanın iki kolay yoludur. Mevcut halınızın üzerine renkli bir kilim koyun, ardından işlemeli, blok baskılı, boncuklu veya püsküllü kırlentleri stoklayın. İlginç çerçeveli çizimler ve resimlerden oluşan bir galeri asarak duvarlarınıza renk katın.

■Bohem stili aşırı derecede renkli olmak zorunda değildir. Doğru öğeler doğru bir şekilde toplanıp katmanlara yerleştirildiğinde, kahverengi tonların bir karışımı bile sanatsal bir duyarlılık uyandırabilir.

■Bohem tarzı genellikle sınırsız, kadınsı ve rahat olarak nitelendirilir, ancak stili zarif bir şekilde çekmenin bir yolu vardır. Sevdiğiniz eğlenceli desenleri ve cesur renkleri benimseyin, ancak onları koyu, zengin bir kömür veya çikolata kahvesi fonuyla yumuşatın. Kumaş seçerken gösterişli ipek ve kadife tercih edin. Son olarak, metalik bir aydınlatma armatürü veya vurgularla yaldızlı bir dokunuş ekleyin.