Reklam

BEL AĞRISI ÇEKENLER NASIL YATAK SEÇMELİ? DOĞRU YATAK SEÇİMİ

BEL AĞRISI ÇEKENLER NASIL YATAK SEÇMELİ? DOĞRU YATAK SEÇİMİ

img

Doğru yatak seçimi nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabını blog yazımızda bulabilirsiniz

Sağlıklı bir omurga için mutlaka kaliteli ve kendi vücut tipinize uygun bir yatak seçimi yapmanız gerekiyor. Çünkü kendinize uygun bir yatak seçimi yaptığınız zaman, araştırmalara göre daha kaliteli bir uyku geçirebilir ve oluşabilecek olan fiziksel rahatsızlıkların önüne de geçmiş olabilirsiniz. Araştırmacı uzmanlara göre, uyku içerisinde almış olduğumuz tüm pozisyonlar, uyandığımızda günlük hayatımızı oldukça fazla yönden etkiliyor. Bu nedenle de yatağınızın şekli, hangi malzemeden yapıldığı ve hangi kriterlere göre seçilmesi gerektiği oldukça önemli. Aynı zamanda da sadece uyku düzeni değil; doğru yatak seçimi omurga sağlığı için de dikkat edilmesi gereken bir özellik.

Seçtiğiniz Yatak Omurganızı Desteklemeli

Özellikle bel ve sırt ağrısı seçenler yatak seçimlerinde çok daha dikkatli oluyor. Ancak sadece fiziksel ağrı çekenler değil, hayat konforu açısından herkesin yatak seçimine dikkat etmesi gerekiyor. Uzmanların araştırmaları sonucunda “sert yatak, omurgayı destekler” algısı kırılmıştır. Seçmiş olduğunuz yatağın sert veya yumuşak olması hem omurgalarınızı hem de uykunuzu olumsuz yönde etkiler. 

Bu nedenle de olabildiğince orta sertlikte yatak seçmeniz sağlığınızı daha iyi korumanıza yardımcı olacaktır. Orta sertlikteki yatak seçimi; uyurken vücudu sarıyor ve kemikleri destekliyor bu sayede de rahatsızlık hissi vermiyor ve güne enerjik başlamanıza yardımcı oluyor. 

Piyasada bulunan lateks yatak, visko yatak, yaylı yatak veya yaysız yatak gibi birçok yatak türü arasından kendinize en uygun olan yatağı seçebilirsiniz. Ancak size bizden bir tavsiye vermek gerekirse, yatağınızı seçmeden kesinlikle almayın! Sertliğini kendinize göre seçmenizde fayda var!

Yatağınızın Kalınlığı Bedeninize Göre Olmalı

Yatak türlerine göre, yatakların sertlik derecesi değişebileceği gibi yatakların kalınlığı da değişebiliyor. Yatakların kalınlığı şu şekilde seçilmelidir diye net ve keskin kurallar olmamakla birlikte; yatak kalınlığınızı kendinize göre seçmelisiniz. 

Örneğin, kilolu insanların ince yatakta uyuması, rahat ve kaliteli bir uyku yaşamalarının önüne geçen bir faktör olacaktır. Bu nedenle de yatak uzmanlarının belirlemiş olduğu kalınlık ölçülerinde bir yatak seçebilirsiniz. 

Aynı zamanda da yatağın kalınlığı ve bu anlamda boyutu baza ile uyumuna da değiştirir. Seçmiş olduğunuz yatağın, karyola veya kullanmış olduğunuz bazaya da uyumlu olması gerekiyor. Bu sayede de oluşabilecek tüm sıkıntıların önüne geçebilirsiniz. Özellikle bel ağrısı çekenlerin bu konuya daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. 

Yatak Dayanıklılığı Uzun Ömürlü Olursa Ağrılarınızdan Daha Çabuk Kurtulursunuz

Mobilya seçimi gibi yatak seçimi de önemli bir yatırımdır. Ve hatta düşünüldüğü zaman yatak seçimi yaparken, mobilya seçiminden çok daha ayrıntılı düşünmemiz gerekiyor. Çünkü hasar görmüş, yıpranmış veya kırılmış olan yataklar uyku düzenimizi ve ağrılarımızı olumsuz yönde etkileyecektir. 

Bunun içinde dayanıklı malzemelerden üretilen yatak seçimi yapmanızı bizler öneririz. Çünkü dayanıklı malzeme kullanımı yatağın ömrünü uzatır ve bu sayede de yatağın kullanım süresi artar. Hem bütçenize uygun hem de bedeninize uygun; sizi tüm ağrılarınızdan kurtaracak yatak modelleri ve yatak modellerinin yanı sıra yatak odası takımlarını bir arada bulmak istiyorsanız, Masko’da bulunan yatak satan mağazalara ve yatak odası satan mağazalara gelerek; uzmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.