Reklam

Bebek Odaları İçin Beşik Seçimi

Bebek Odaları İçin Beşik Seçimi

img

Blog yazımızı okuyarak bebek odası ve bebek beşikleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ailenize yeni bir üye bekliyorsanız, muhtemelen bebeğiniz için özel bir alan oluşturmanın hayalini kuruyorsunuz ve seçenekleri araştırarak nasıl bir beşik seçeceğinizi düşünüyorsunuz. Beşik genellikle bir çocuk odasının merkez noktasını oluşturur ve bir bebeğin yaşamının ilk birkaç yılında bulunabileceği en güvenli yerdir. Beşik seçme sürecinin kafa karıştırıcı ve hatta biraz bunaltıcı olabileceğini biliyoruz. Bu yazımızda beşik seçimi için hap bilgilere yer verdik. Önerilerimizi dikkate alırsanız, bebeğiniz için en doğru kararı vermiş olursunuz. Bir beşik seçmeden önce dikkate alınması gereken çeşitli faktörler vardır. Bebeğinizin odası için beşik alırken bakmanız gereken en önemli kriterlerden bazılarını listeledik. 

 ■Standart Boy Beşik Bebeğinizin büyümesi için bolca alan sağlayan tam boy beşiklerdir. Bebeğiniz için ayrılmış oldukça geniş bir alanınız varsa, ayrı bir çocuk odası veya geniş bir yatak odanızı bebeğinizle paylaşmaya karar verdiyseniz bu boy beşik mükemmeldir. Beşiğin birden fazla şilte ayarı olmalıdır, böylece bebeğiniz büyümeye başladığında şilte yüksekliğini düşürebilir ve ayakta durma pozisyonuna çekebilirsiniz.

 ■ Dönüştürülebilir Beşikler Uzun vadeli dönüştürülebilirlik seçenekleriyle, dönüştürülebilir beşikler, bebek odası için hızla en popüler seçeneklerden biri haline gelmiştir. Bu beşikler, boyutlarında standart boyutlu beşiklere çok benzer ve 3'ü 1 arada, 4'ü 1 arada, 5'i 1 arada ve hatta 7'si 1 arada dönüştürülebilirlik özelliğine sahip olan beşikler mevcuttur. Mevcut seçeneklere bağlı olarak çocuk yataklarına ve hatta tam boy yataklara dönüştürülebilen çocuk beşikleri bir çok evebeynin göz bebeği haline gelmiştir.

 ■ Taşınabilir/Katlanır Beşikler Taşınabilir beşikler, standart boyutta veya daha küçük olabilir. Normal beşiklerden farkı tekerlekli olmaları, kolayca katlanabilmeleri ve düz bir şekilde saklanabilmeleridir. Bu beşiklerin çoğu, birden fazla yatak yüksekliği pozisyonu sunar ve 1-1,5 inçlik bir yatak pedi ile birlikte gelir. Hatta bu beşiklerden birkaçı bir çeşit dönüştürülebilirlik sağlar. Bebek bezi değiştirme istasyonuna veya oyun parkına dönüştürülebilirler. Tekerlekler genellikle gerektiğinde beşiği sabit tutmaya yardımcı olan bir kilitleme mekanizmasına sahip olacak şekilde tasarlanmıştır

 ■ Çok İşlevli/Çok Amaçlı Beşikler Tek bir çocuk odası mobilyasına yatırım yapmayı tercih eden ebeveynler için mükemmel bir karar. Bebek için bir uyku alanı ve ihtiyaçları için saklama alanı sağlayın. Çok işlevli beşiklerin boyutları bağımsız bir beşikten daha büyük olsa da, bu beşikler hepsi bir arada çocuk odası çözümüdür ve bebeğin temel eşyalarını düzenli tutmaya yardımcı olur. Beşik, ekli bir değiştirme alanı ve kapalı çekmeceler veya altında açık raflar ile tam boy veya mini boy olabilir. Ve bebek karyoladan büyüdüğünde, günlük, yürümeye başlayan çocuk veya tam boy yatağa dönüştürülebilir ve alt değiştirme ünitesi komodin olarak yeniden kullanılabilir.