Reklam

Banyo Aksesuarları Seçimi

Banyo Aksesuarları Seçimi

img

Büyüklüğü ne olursa olsun bir banyonun özenle tasarlanması gerekir ve banyonun tasarımı tercih edilen banyo aksesuar çeşitlerine bağlıdır.

Banyo, herhangi bir binanın gerekli bir parçalarından biridir. Günümüzde banyolara yüksek öncelik verilmektedir. 

Temel banyo aksesuarları, banyo planlama ve tasarımının ilk aşamalarında genellikle göz ardı edilir. Bununla birlikte, her banyo alanında çok önemli bir rol oynarlar. Hem alanı kullanışlı hale getirirler, hem de kullanıcının genel konforunu artırırlar. Sabununuzun lavabonun kenarında yapışkan bir pisliğe dönüştüğünü veya havlularınızın yerde yattığını hayal edin. Sizi bu kabuslardan kurtaracak tek şey uygun banyo aksesuarlarıdır. İyi planlanmış banyolarda sabunlar ve havlular yerlerinde kuru ve hijyenik kalır. En iyi banyo aksesuarların listesi;

1.Diş Fırçası Tutacağı

Diş fırçası tutacağı banyodaki en önemli aksesuarlardan biridir. Diş fırçasını tutmak ve içine yapıştırmak için kullanılır. Diş fırçası tutacağı duvara sabitlenir ve lavabo alanına çok temiz ve bakımlı bir görünüm kazandırır.

2.Sabunluk 

Sabunluk, makul miktarlarda sıvı sabun dağıtan bir cihazdır. Bir kol vasıtasıyla manuel olarak çalıştırılabilir veya otomatik olabilir. Bu, çok kullanışlı olan en mükemmel banyo aksesuarlarından biridir.

3. Havlu Kancası 

Banyodaki en yaygın aksesuarlardan biri havlu askılarıdır. Havlu ve giysi tutmak için kullanılırlar. Havlu askısı farklı malzemelerden yapılmıştır ve önemli bir banyo aksesuarıdır. 

4. Cam Raf

Cam Raf çok amaçlı bir nesnedir. Genellikle kozmetik ürünleri, şampuanları ve diğer banyo malzemelerini tutmak için kullanılır. Cam Raf duvara sabitlenmiştir. Ayrıca banyonun güzelliğine de katkıda bulunur. Bazı insanlar katlanmış havluları ve bornozları da tutmak için cam raflar kullanır. Bu da bu rafları çok yönlü kılar. 

5. Tuvalet Kağıdı Tutucu

Tuvalet kağıdı tutucusu duvara sabitlenir ve klozetin yanında bulunur.

6. Tuvalet Fırçası ve Tutacağı 

Tuvalet fırçası, tuvaleti veya banyoyu temizlemek için kullanılan bir araçtır. Tutucu duvara sabitlenir ve önemli bir aksesuardır. Duvara sabitlenmiş tutucu ile tuvalet fırçası rahatlıkla kullanılabilir ve kurumaya bırakılabilir.

7.Çöp Kovası

Çoğu zaman göz ardı edilen çöp kovası her banyoda olmazsa olmaz bir aksesuardır. Kullanılmış şampuan şişelerinden boş sabun paketlerine, şampuan poşetlerinden hijyenik pedlere kadar, banyonun bir köşesinde bir çöp kutusu olması uygundur. 

8. Duş Paspası

Duş alanında bir duş paspası olması akıllıca bir hareket çünkü insanlar banyoda kaygan zeminler nedeniyle çok sık düşüyorlar. Duş alanında kaymaz bir mat bulundurmak sizi ağrılı bir düşüşten kurtarabilir.

Banyo Mobilyaları 

1.Aynalı Dolap 

Bir aynalı dolap, temel amacına hizmet etmenin yanı sıra saklama kapasitesini de iki katına çıkarır. Pek çok banyo malzemesi aynanın hemen arkasına geçerek banyoya temiz ve düzenli bir görünüm kazandırabilir. Takdir edersiniz ki, lüks banyolar tasarlarken olmazsa olmaz bir aksesuardır.

2.Hazır Banyo Mobilyaları 

Hazır Banyo Mobilyaları, banyonuzun şekline ve tasarımına özel olarak uyan mobilyalardır. Temiz bir tasarımcı görünümü oluşturmak için popüler bir seçenektir ve farklı bir banyo estetiği yaratmak isteyenler için harika bir seçenektir. Genellikle eşleşen birimlerden oluşur ve bol miktarda depolama alanı ve bir çalışma tezgahı ile birlikte gelir.