Reklam

BAHÇE MOBİLYALARI VE BAHÇE DEKORASYONU

BAHÇE MOBİLYALARI VE BAHÇE DEKORASYONU

img

Modern ve şık görüntülü bahçe dekorasyonu ve bahçe mobilyaları Masko Mobilya Kenti'nde sizleri bekliyor.

Bahar mevsiminin gelmesi ve yaz aylarına sadece birkaç ay kala insanların en çok araştırdığı şey bahçe mobilyaları ve bahçe dekorasyonu oluyor. Evlerinde veya apartmanlarında bahçe bulunan kişiler bu alanları dekore ederek kendilerine dış bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalara başladı bile. Özellikle şu son dönemlerde kendimizi sağlık sebeplerinden dolayı izole etmemiz neticesinde, bahçe mobilyaları ve bahçe dekorasyon fikirleri olduğundan çok daha fazla önem kazandı. Bizler de bu yazımızda, “bahçe dekorasyonunuzu nasıl yapabilir ve hangi bahçe düzenleme ürünü ile çok daha güzel hale getirebilirsinizi” anlatmak istiyoruz. 

Bahçe Toprak Düzenlemesi

İlk olarak yapmanız gereken şey bahçe mobilyalarını dekore edeceğiniz bir alan oluşturmak olmalı. Aynı zamanda bu alanı oluştururken bahçenizin şeklini bir kağıda taslak halinde çizip bu çizime istediğiniz mobilyaları ekler iseniz, bahçe mobilyalarınız geldiği zaman çok daha sistematik ve hızlı bir şekilde bahçe dizaynınızı tamamlayabilirsiniz. 

Toprak düzenlemesi veya bahçe tabanı düzenlemesi, mobilyaların daha sağlam durması ve bahçenin çok daha güzel gözükmesi için oldukça önemlidir. Genel toprak tabanı, düz bir hale getirip daha yüzeysel bir zemin hazırlayabileceğiniz gibi, bahçe tabanınızı tamamen ahşap veya mermer gibi yüzeyler ile kaplatarak daha farklı bir hava yaratabilirsiniz. Özellikle ahşap bahçe mobilyaları ile oldukça uyumlu olabilecek ahşap kaplamalar bu sezon oldukça trend diyebiliriz. Unutmayın ki, doğallık ve sadelik bu sezon, hem dış hem de iç alanlarda en çok tercih edilen.

Bahçe Mobilyası Seçimi

Bahçe tabanını hallettikten sonra diğer bir yapmanız gereken şey bahçeniz için uygun olan bahçe mobilyasını seçmek. Alanınızın büyüklüğüne göre mobilya seçmeniz gerekiyor. Çünkü küçük bir alana sığdırılmaya çalışan büyük mobilyalar veya büyük alanda kendini göstermeyen küçük mobilyalar bahçenizi olduğundan çok daha kötü bir görüntüye bürüyebilir. 

Bahçe mobilyası seçerken, iki türlü mobilya türüne gidebilirsiniz. Eğer tüm gününüzü bahçenizde geçiriyor ve tüm sosyal aktivitelerinizi bu alanda gerçekleştiriyorsanız tavsiyemiz bahçe oturma grubu almanızdan yana. Eğer sadece yemek yemek için bahçenizi kullanıyorsanız, bahçe masa setleri sizin için daha uygun olacaktır. Hasır bahçe mobilyaları ve ahşap bahçe mobilyaları bu sene 2020 mobilya trendleri arasında..

Bahçe Salıncağı Kullanabilirsiniz

Bahçenizde yeterli genişlik varsa bahçe salıncağı kullanmanız hoş bir görüntü oluşturacaktır. 

Bitkiler İle Renk Katın

Doğanın en büyük temsilcisi yeşildir. Bu nedenle de bir bahçe için en olmazsa olmaz şey bitkilerdir. İsterseniz yapay isterseniz de tamamen doğal bitkilerden kendinize çok güzel bir alan oluşturabilirsiniz. Eğer yeterli büyüklük ve uygunluk mevcut ise bahçeniz de tarım yapmanız da, sizi bu süreç içerisinde oyalayacak ve doğa ile iç içe olmanızı sağlayacaktır. 

Süs Havuzu İle Bütünleşin

Süs havuzları ile suyun sahinliğini ve dinginliğini bahçenize getirebilirsiniz. Normal havuzlardan çok daha küçük yer kaplayan süs havuzlarınızı çakıl taşları, balıklar ve yosunlar gibi deniz ürünleri ile süsleyebilir ve güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.

Puflar İle Salaş Bir Ortam Yaratın

Puf veya minderler kullanarak salaş ve daha genç bir ortam yaratabilirsiniz. Ortaya alacağınız küçük bir orta sehpa ile ihtiyacınız olan tüm neşe ve eğlence  bu genç alanınızda sizin için hazır.

Son Olarak Aydınlatma

Özellikle akşam sohbetlerinin çok daha keyifli olacağı bahçeler de bahçe aydınlatmaları oldukça önemli.Çok keskin olmayan loş ve sakin bir ışık ile bahçenizi çok daha güzel bir havaya sokabilirsiniz. Bu alan için beyaz değil sarı ışık tercih etmeniz daha kaliteli bir alan oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda eğer bahçenizde ağaç gibi büyük şeyler bulunuyorsa, renkli led ışıklarını bu tür ürünlere dolayarak sevimli ve kaliteli bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Eğer sizler de bu sıkıcı geçen günlerde hayatınıza biraz olsun renk gelmesini istiyor ve bahar mevsiminin tüm güzelliklerini sonuna kadar yaşamak istiyorsanız, Masko Mobilya Kenti’ne gelerek bahçe mobilyaları ile ilgili ücretsiz dekorasyon fikirleri edinebilir ve aynı zamanda da bahçe düzenleme ürünlerini daha yakından inceleyebilirsiniz. 

Son zamanların en çok trend olan “bahçe dekorasyonu fikrini kendin yap” akımından faydalanmak ve bahçenizi tamamen kendi el emeğinizle dekore etmek istiyorsanız, bir sonraki blogumuzu okuyabilir ve bahçe mobilyası nasıl yapılırı öğrenebilirsiniz.

Sağlıklı ve keyifli günler...