Reklam

Bahçe Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Bahçe Aydınlatması Nasıl Olmalı?

img

Bahçe mobilyası ve bahçe aydınlatması modelleri için Masko'da bulunan bahçe mobilyası satan ve dekorasyonunu yapan firmaları ziyaret edebilirsiniz.

Dış mekan aydınlatma fikirleri ile bahçelerinizi büyülü mekanlara dönüştürebilirsiniz. Alacakaranlık çökerken, dikkatli bir şekilde konumlandırılmış dış mekan aydınlatma fikirleri, bitkilerin dokusuna, şekline veya dekoratif özelliklere dikkat çekerek,  ışık ve gölge etkileşimi ile bir derinlik ve boşluk hissi yaratarak merkezi bir rol oynayabilir. 

Bahçenizin keyfini gece boyunca çıkarmak, özellikleri aydınlatmak ve büyülü dış mekanlar yaratmak için bu dış mekan aydınlatma fikirlerimize bir göz atın;

1.Küre ışıkları

Küre şeklindeki ışıklarla bahçenizi parlatın.  Bu küresel ışık alternatifi, görsel ilgi sağlar ve özellikle çakıl bahçelerde peyzaj planında iyi çalışır. Spot ışığı aydınlatması için bahçenizin üst katman alanlarına veya bitkilerin arkasına ve altına ışıklar yerleştirin.

2.Saksı ağaçlar için arkadan aydınlatma 

Bahçenizde saksı ağaçlarınız varsa, arkadan aydınlatma, onların güzelliğini geceleri bile vurgulamak için harika bir seçenektir.

3.Dağınık Spot Işıkları

Dağınık spot ışıkları kendi başlarına yalnızca küçük bir ışık huzmesine katkıda bulunur, ancak birlikte bakıldığında bu, bahçe aydınlatması için etkili bir seçenektir. Bahçe alanı boyunca dağıtılan küçük spot ışıkları bahçedeki bitkileri aydınlatarak bahçeye tek bir güçlü ışık kaynağı olmadan mükemmel görüş sağlar. Bahçe spotlarını düzenlerken bahçeyi bölgelere ayırın ve her bölgede aynı miktarda spot ışığı kullanmayı hedefleyin. Bahçeyi bir bütün olarak görmek için periyodik olarak geri adım atın ve görünümü dengede tutmak için ayarlamalar yapın.

4. Oturma alanları için tavan aydınlatması

Bahçeler oturup düşünmek için mükemmel yerlerdir ve üstten aydınlatma ekleyerek bahçenizi gece de mükemmel bir mekana dönüştürebilirsiniz.

5. Zambak gölet aydınlatma

Zambak havuzları, bahçeniz için güzel bir özelliktir ve doğru aydınlatma, akşam boyunca huzurunun tadını çıkarmanıza olanak tanır. Bahçe havuzunuzu aydınlatmayı planlarken, bir profesyonelden yardım alıp alanınızla uyumlu aydınlatmayı seçip kurması için yardım talep edebilirsiniz.

6.Su Bahçesi Aydınlatması

Su bahçeleri sakinleştirici bir sese sahiptir ve su bitkileri yetiştirme fırsatı sunar. Bahçe göletinize özel bir spot ışığı vermek için aydınlatma özelliklerini kullanın. Kullandığınız ışığın sıcak tonu, bahçede kullanılan diğer aydınlatma özellikleriyle de uyum sağlayarak tüm alana uyumlu bir aydınlatma planı verecektir.

7.Çim Işıkları

Yemyeşil ve sağlıklı bir çim, bakımlı bir bahçe için mükemmel bir ön plandır, öyleyse neden çimlerinizi de ön plana çıkarmayasınız? Çimlere yerleştirilen küre ışıklar, bahçe aydınlatması için şaşırtıcı bir seçenektir ve özellikle partilerde veya özel etkinliklerde bayram dekoru olarak iyi çalışır. Görünümü benzersiz ve sade tutmak için çimlere tekli ışıklar ve ışık çiftleri yerleştirebilirsiniz.