Reklam

Ahşap Yemek Masası Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Ahşap Yemek Masası Temizliği Nasıl Yapılmalı?

img

Ahşap masaların bakımı ve temizlenmesi ayrı bir özen ister. Bu nedenle tüm detayların öğrenilerek uzun ömürlü bir şekilde kullanım olanağı sağlanmalıdır.

Ahşap Yemek Masası Temizliği Nasıl Yapılmalı? Dendiğinde en çok merak edilen sorular arasında olduğu görülür. Özellikle doğal görünümü ve uzun ömürlü kullanımı olanağı sunmasından yemek masalarında ahşap sıklıkla tercih edilir. 

Ahşap Masa Temizlenmesi

Ahşap masalar doğal bir görünüm elde edilmesine yardımcı olan mobilyalar arasında yer alır. Temiz olmaması durumunda zamanla içine yerleşen toz ve kir renklerinin solmasına neden olur. Bu nedenle düzenli bir şekilde bakımlarının ve temizliğinin yapılması önem taşır. Haftada bir kere bakım yapılarak temizlenmesi yeterli olur.

Ahşap masanın temizlenmesinde öncelikle nemli bir bezi iyice sıkarak toz alınmalıdır. Ardından kuru bir bezle nemli olan alanlar silinmesi temizlenme için yeterli bir yöntemdir. Toz almak ve genel temizleme için yeterli olan bu yöntem dışında çok kirli olan yüzeylerde sabunlu suyla ıslanmış bir bezle silinmesi gerekip ardından kurulama yapılmalıdır.

Ahşap Masa Bakımı Nasıl Yapılır?

Ahşap masalar belirli bir zaman sonra toz ve kirden dolayı renklerinde solma görülebilen mobilyalardır. Özellikle yağ, kir ve tozdan arındırılması yeni bir görünüme kavuşmasına son derece yardımcı olur. Yılda bir ya da iki kere temizlenmesi yanı sıra mutlaka bakım yapılması önemlidir.

Ahşap masaların bakımında bir solüsyon hazırlayarak bakım yapabilmek yeterlidir. Zeytinyağı ve limon suyuyla hazırlanabilen solüsyon sayesinde ahşap masalar ilk günkü gibi parlak bir görünüme sahip olur.

Ahşap Masalarda Önemli Noktalar

Ahşap masaların en büyük düşmanı tozdur. Tozdan ve kirden arındırılmak amacıyla temizlemek, yılda bir ya da iki kere bakım yapılması yeni bir görünüme kazanmasına yardımcı olur. Toz alma aşamasında nemli bir bezle silinmesi yeterli olup bakımında yağ ve sirke kullanılması yeterli olacaktır. Bakımları doğru bir şekilde yapılan ahşap masalar oldukça uzun ömürlü bir şekilde ilk günkü gibi kalitesiyle kullanılabilir. Masko firmasından dekorasyonunuza uyumlu olan ahşap masaları inceleyebilir, tüm detayları öğrenebilirsiniz.