Reklam

AHŞAP OYMACILIĞI NEDİR? AHŞAP OYMA NASIL YAPILIR?

AHŞAP OYMACILIĞI NEDİR? AHŞAP OYMA NASIL YAPILIR?

img

Ahşap oyma sanatı, ahşap mobilyadan mimariye kadar her alanda kullanılıyor. Ahşap mobilya modelleri Masko Mobilya Kenti'ndeki mağazalarda.

Roma Klasik Koltuk Takımı- Asortie Mobilya

Ahşap oyma sanatı, nesneler üzerinde motif oluşturmadan tutun da mobilya ve mimari süslemelere kadar yapılan her şeyi kapsıyor. Tarihi Mısır’a kadar dayanılan ahşap oyma sanatının, Afrika kabilelerine kadar da uzanan bir geçmişi bulunuyor. Zaman ilerledikçe azalan ahşap oymacılık ve ahşap oyma sanatı, buna rağmen yine de görülmekte. 

Tek bir fark ile! 

Eskiden el işçiliği ile yapılan ahşap oymacılığı artık günümüzde genellikle ahşap oyma seti ve ahşap oyma makineleri iler yapılıyor. Ahşap mobilya işlemeleri ve ahşap mobilya oymalarında özellikle sadece bu iş geliştirilmiş oymacılık makineleri var. Ve bununla birlikte eski dönemlerde daha çok ticari amaçlar ile yapılan ahşap oyma işi şimdilerde ise hobi olarak daha çok yapılıyor. 

Ahşap Oyma Seti Ve Ahşap Oyma Malzemeleri

Ahşap oyma alanında birçok farklı malzeme setleri bulunuyor. Bu nedenle de malzemeleri almadan önce hangi tür ahşap oyma sanatı gerçekleştireceğinize karar vermeniz gerekiyor. Daha ince işler yapacaksanız daha ince ve detay ahşap oyma aleti içeren bir set, daha geniş bir alanda çalışacaksanız daha geniş ağızlı ürünler kullanmanız lazım. 

Ahşap oyma sanatı aslına bakıldığı zaman kolay gibi görünse de çok zor ve karmaşık bir iş. Vakit alan ve uğraşması hobi olarak olduğu zaman çokça keyifli olan ahşap oyma işi için ülkemizde birçok ahşap oyma kursu bulunuyor. Bu kurslara da katılarak kendinizi geliştirme fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Gelelim Ahşap Mobilyalara

Ahşap detayları olan ve ahşap oymacılık ile motiflendirilen ya da tamamen ahşap oyma işlemi ile oluşturulan mobilyalar, her sezonda en çok tercih edilen mobilya türleri başında geliyor. Genellikle klasik mobilya türünde ve avangard mobilya türünde rastlanan ahşap süsleme ve ahşap oymalar artık modern mobilya gibi daha sade ve daha güncel türlerin içine de girmeye başladı.

Lüks Pidersa Klasik Banyo Takımı- Luxury Line

Doğallığı ve emeği ruh olarak evlerimize yansıtan ahşap mobilya modelleri; yemek odası takımlarından koltuk takımlarına, bebek beşiği modellerinden mutfak-banyo dekorasyonuna kadar her alanda kullanılıyor.