Reklam

Ahşap Mobilyalar Nasıl Korunmalıdır?

Ahşap Mobilyalar Nasıl Korunmalıdır?

img

Dayanıklı ve sağlam olan ahşap mobilya modelleri nasıl korunmalıdır? Gelin birlikte blog yazımızı okuyarak öğrenelim.

Ahşap mobilyalar artık hayatımızın her alanında kullanılmakta. Yaşam alanlarına sıcaklık katan ahşap mobilyalar, dekorasyonda doğru bir şekilde kullanıldığı zaman mükemmel sonuçlar doğurmaktadır. Sürekli trend parçalar arasında yer alan ahşap mobilyaların, geçmişten günümüze olan uzun yolculuğu sayesinde modasının geçme ihtimali oldukça düşük görülmektedir.

Ahşabın doğayı çağrıştıran dokusu sayesinde dekorasyonlarda huzur verici bir etki yaratmaktadır. Doğal dokunuşun en sade halini yansıtan ahşap mobilyalar aynı zamanda sağlıklı ve dayanıklı bir ortam oluşturur. Ahşabın en doğal hali olarak bilinen masif mobilyalar ise bebek ve çocuk odaları için en doğru seçim olarak görülmektedir.

Peki ya ahşap mobilyayı nasıl koruyabiliriz? Ahşap mobilyayı korumanın en önemli noktası, mobilyayı direkt olarak güneş ışınlarına ve ısıya maruz bırakmamaktır. Aynı zamanda da mevsim koşullarından etkilenmese bile ahşap mobilya modelleri, sıcak ve soğuktan direkt olarak korunmalıdır. 

Ancak unutmayın ki ahşap oldukça dayanıklı sağlam bir malzemedir. Bu nedenle de alınan ahşap mobilya modelleri, ömürlük yatırım olarak görülmektedir. 

Ahşap Mobilya Nasıl Temizlenir?

  • Mobilya yüzeyindeki tozu kuru, yumuşak bir bezle (mikrofiber, süet, pazen) veya özel süpürgelerle temizleyin. Sert kıllı kazıyıcılar veya süngerler kullanmayın - bunlar küçük çizikler bırakacaktır.

  • Yüzeyi özel antistatik ajanlarla periyodik olarak silin.

  • Sabunlu su ile kiri temizleyin ve ardından kurulayın. Alternatif olarak ıslak mendil kullanılabilir.

  • Asla agresif temizlik maddeleri (klor, kimyasallar, solventler içeren) kullanmayın. Aşındırıcı deterjanlar (soda) ile temizlik hariçtir.