Reklam

Ahşap Cilalama

Ahşap Cilalama

img

Doğal ahşap cilalama ve bakımı hakkında genel bilgileri almak için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Evinize kadar getirilen ahşap mobilyalar genellikle firmalar tarafından cilalanmış bir şekilde gelmektedir. Ancak ahşap doğal bir malzeme olduğundan dolayı kullanım sırasında hasar görebilir veya cilası zaman içinde aşınabilir. Bu nedenle de ahşap mobilyalar, rutin aralıklarla olmasa bile aşınma başladığı zaman cilalanmalıdır. 

Mobilya cilalama işlemine başlamadan öncesinde çevreyi kirletmemek adına önlem alınması gerekmekte, bunun için yere muşamba ya da gazete kağıdı sermek yeterli olmaktadır. Bunun için de sabunlu su ve toz bezi kullanılarak mobilyada genel bir temizlik yapılabilir ve çıkmayan lekeler terebentin kullanılarak çıkarılabilir. Suyu fazla kullanmak mobilya yüzeyine zarar vereceğinden bezi nemlendirmenin yeterli olduğu unutulmamalıdır.

Temel olarak bakıldığı zaman cilalama işleminden önce ilk yapılması gereken şey zımparalama işlemidir. Zımparalama işlemi, cilanın daha iyi tutmasını ve daha pürüzsüz bir yüzeyde olmasını sağlar. 

Zımparalama işlemi gerçekleştikten sonra, uygun olarak seçilen fırçalarla, tüm bölgelere eşit miktarda olacak şekilde cila sürülmektedir. Ciladan sonra astar çekme ve yağlama işlemleri de kesinlikle yapılmaktadır. 

Doğal Yollardan Ahşap Nasıl Parlatılır?

Ahşap mobilya modellerini parlatmak için piyasada birçok kimyasal madde bulunmaktadır. Ancak kimyasal madde kullanmak istemeyen insanlar, doğal yollar aramaktadır. Ahşap mobilya modellerini parlatacak olan en doğal malzeme ise “beyaz sirkedir”. Su ile karıştırılarak ince ve yumuşak bir bez ile mobilyalarınızı sildiğinizde beyaz sirkenin ne kadar parlaklık verdiğiniz yakından göreceksiniz !