Reklam

Açık Hava Mekanları İçin Parlak Fikirler

Açık Hava Mekanları İçin Parlak Fikirler

img

İster büyük ister küçük olsun, balkon ya da bahçeniz varsa keyfi, yaz-kış bitmez. Burada önemli olan nokta, balkon, veranda ya da bahçenizi evinizin bir odası gibi düşünmek.

Bu alanları, muhteşem yaşam alanlarına dönüştürerek keyfiniz çıkarabilirsiniz.

Oturma Alanı Oluşturun

Açık havada sohbet etmenin keyfi bir başkadır. Hele ki evinizdeyse… Bu alanı oturma odanız gibi düşünün. Rahat koltuklar ya da minderlerle, hatta keyfinizi maksimuma çıkaracak bir sedirle bir oturma alanı oluşturun. Yeriniz uygunsa, açık havaya uygun sehpa ve yemek masası eklemeyi de ihmal etmeyin. Dış mekan kullanımına uygun bir kilimle alana sıcak bir hava katın. Özellikle soğuk havalarda bu ayrıntı kurtarıcınız olacak.

 

Biraz Sıcaklık

Balkonunda bir şömine olmasını kim istemez ki? Ateş etrafında oturmak her zaman keyif verir ve rahatlatır. Ancak şömine yaptırmak hem külfetli hem de maliyetli bir iş. Bunun yerine pratik bir seçenek olarak bakır ve çelikten yapılmış portatif bir şömine alabilir ya da yeriniz de uygunsa balkonunuza kuzine soba kurabilirsiniz. Kuzineden gelen kestanenin kokusu şimdiden burnunuza vurdu mu?

Balkonunuz Çok Küçükse…

Balkonunuz sadece bir masa ve 2 sandalye alacak kadar küçükse üzülmeyin. Bu alanda da aslında çok şık bir hava estirebilirsiniz. Öncelikle duvarları iyi kullanın. Minik raflar üzerine dekoratif objeler, kör alanlarda çiçekler ve masanın üstünde mutlaka mum ya da yağ lambası olsun.

 

Aydınlatmayı da Unutmayın

Aydınlatma en az iç mekanda olduğu kadar dış mekanda da önemli. Üzeri kapalı bir alana sahipseniz avize kullanabilir ya da masa ve yer lambalarını tercih edebilirsiniz. Hoş bir ambiyans için yumuşak ışık veren lambaları tercih edin. Ortama romantik bir hava katacak olan yağ lambaları ve mumlarla da aydınlatmanızı destekleyin.

 

Aksesuar, Olmazsa Olmaz

İç mekanlarda dekoratif objeler ve aksesuarlar vazgeçilmezinizse neden dış mekanda da kullanmayasınız? Renkli, sırlı seramik eşyalar, mumlar, cam objeler hem renk hem de farklılık katar.

Güneş ve Yağmurdan Korunun

Güneş ve yağmurdan korunduğunuz müddetçe balkon ve bahçenizi her mevsim kullanabilirsiniz. Yeter ki gerekli değişiklikleri yapmış olun! Şemsiye, tente, cam balkon ve çardaklar, en çok kullanılan korunma biçimleri.