Reklam

2021 SEZONUNDA EVLERDE ÇİZGİ ÇILGINLIĞI

2021 SEZONUNDA EVLERDE ÇİZGİ ÇILGINLIĞI

img

Çizgi desenli dekorasyonlar 2021'de de moda! Çizgi çılgınlığını dekorasyonlarımıza ve mobilyalarımıza nasıl yansıtmalıyız? Blog yazımızda.

Evmoda- Lines Koltuk Takımı

Enine çizgi veya boyuna çizgi hiç fark etmez, hem moda sektöründe hem de mobilya sektöründe her sezon olduğu gibi 2021 mobilya trendlerinde başı çizgi deseni ve çizgili desen dekorasyonu çekiyor. Popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyen, halıdan aydınlatmaya , sandalyeden yatak odası takımına kadar her alanda kullanılabilen çizgi deseni ve çizgi dekorasyonu; evinize canlı ve ferah bir hava katıyor.

Elbette ki fazlası zarar mottosu ile çıkacağınız dekorasyonda yapmanız gereken ilk şey, çizgi desenini nerede ve ne yoğunlukla kullanmanız gerektiğine karar vermek. Perdenizde veya halınızda mı yoksa koltuğunuzun kenarlarında mı yoksa yastıklarınızda mı? Kararınızı verdiniz mi? Verdiyseniz gelin birlikte çizgi deseninin, nasıl dekore edilmesi gerektiği hakkında kısaca konuşalım.

Muzeffer Mobilya- Mimoza Koltuk Takımı

Geometrik desenler renklendirilmeli !

Çizgi en dikkat çekici ve en çarpıcı geometrik desenlerin arasında geliyor. Her ne kadar geometrik şekiller dendiği zaman akla ilk art-deco mobilya veya art-deco dekorasyon gelse de çizgi deseninde durumlar biraz farklı. Özellikle modern ev dekorasyonunun bir parçası olan çizgili mobilyalar ve çizgi dokunuşlarını renklendirerek kullanabilirsiniz. 

Örneğin çizgi desenine sahip olan koltuk takımınıza sarı bir yastık veya fuşya bir yastık ile canlılık katabilir ve daha modern bir havaya sokabilirsiniz.

Tetri Home- Albert Koltuk Takımı


Fazla çizgiden kaçınmalısınız !

Zebra deseni olarak da adlandırabileceğimiz çizgi desenli dekorasyonda, fazla her zaman büyük bir illüzyon yaratacağı için daha sıkıcı ve boğucu bir dekorasyona neden olacaktır. İster siyah beyaz isterseniz de daha farklı renklerde çizgiler tercih etmiş olun, çizgileriniz genel mobilyayı kaplamamalı! Sadece bir aksesuar olarak kalmalı.
Hangi çizgi deseni sizi yansıtıyor?

Zebra deseni olarak adlandıracağımız siyah beyaz model, en klasik ve en çok tercih edilen çizgi desen dekorasyonudur. Siyahın ve beyazın uyumu ve ekstra bir canlı renk katarak modern ve şık bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Çapraz çizgiler…

Çapraz çizgiler; daha keskin ve daha klasik bir görünüm yakalamakta. Özellikle altın rengi veya gümüş rengi ile dekore edildiği zaman oldukça lüks bir görünüm elde edilecek olan çapraz çizgi desenini kesinlikle tavsiye ediyoruz. 

Son olarak da gelişigüzel çizgi deseni..

Gelişi güzel çizgiler bohem dekorasyonun ve eklektik dekorasyonın en temel taşlarını oluşturuyor. Farklı bir hava yakalayan ve tamamen tabuların dışına çıkan rastgele konumlandırılmış olan çizgiler 2021 mobilya sezonunda da oldukça moda!

Eklektik dekorasyon nasıl yapılırı merak ediyorsanız; EKLEKTİK DEKORASYON NEDİR VE NASIL UYGULANIR? blog yazımızı okuyabilirsiniz.