Reklam

2021 MOBİLYA SEZONUNA DAMGA VURACAK OLAN TRENDLER

2021 MOBİLYA SEZONUNA DAMGA VURACAK OLAN TRENDLER

img

2021 yılında mobilya sektöründeki değişimler, moda ve mobilya trendleri neler? Son mobilya modasını birlikte takip edelim.

Tasarım ve mobilya sektörü her zaman gelişim ve dönüşüm içerisinde olan bir alan. Yenilikçi, sürdürülebilir ve her an değişime uğrayabilen mobilya sektörü; çevre, teknoloji, iş hayatı ve moda doğrultusunda birçok farklı hallere evrilebiliyor. 2020 mobilya sezonunda olduğu gibi tamamen devam niteliğinde olan 2021 mobilya sektörü ve mobilya trendleri de önümüzdeki yıl; konfora önem veren, teknolojik, ve daha sade bir halde üretime devam edecek diyebiliriz. 

Yoğun iş temposu içerisinde yorulan kişilerin problemlerini çözecek olan, aynı zamanda da teknolojiyi hayatımıza çok daha fazla bir şekilde katacak olan 2021 mobilya trendlerinde ön plana çıkan önemli detayları gelin birlikte inceleyelim.

Huzurlu ve Sabit Renkler

2020 mobilya trendlerinde olduğu gibi 2021 yılı mobilya modasında da huzur veren pastel renkler hakim. Bilindiği üzere pastel renklerin insanların üzerinde psikolojik etkisi oldukça pozitif yönde. Huzuru yansıtan ve ruhu dinlendiren pastel renk mobilyalar; iş temposundan ve gürültülü hayat akışından yorulan aynı zamanda da rahatsız olanlar için muhteşem bir tercih yelpazesi oluşturuyor. Özellikle mavi koltuk takımları ya da beyaz koltuk takımları gibi sabit renkteki mobilyalar; klasik mobilya dekorasyonu, modern mobilya dekorasyonu fark etmeksizin her evde yerini almaya şimdiden hazır. 

Dünyada hakim olan yoğun tempodan bir an olsun sıyrılabilmek ve huzur bulabilmek adına tercih edebileceğiniz soft renk mobilyalar ve soft ev dekorasyonu ürünleri; keten, şönil kumaş mobilyalar ile oldukça kullanışlı olacaktır. Diğer bir taraftan da toprak rengi mobilyalar da 2021 kış ve sonbahar dönemlerinde çok fazla ön planda olacak. 

Elbette ki tüm zevklere hitap edecek olan 2021 mobilya trendlerinde sadece soft renkler hakim değil. Canlı ve sıcak renkleri sevenler için önümüzdeki sezonda kızıllar, fuşya pembeler, canlı kırmızılar ve morlar da oldukça fazla.

Doğaya Dönüşe Hazırlıklı Olun

Naturel renkler doğal desenler ile birleştiği zaman zarif ve iç açıcı bir görüntü elde etmemize yardımcı olur. İskandinav stil dekorasyon ve Rustik stil dekorasyon tarzları 2021 mobilya trendlerinde en çok tercih edilenler arasında olacak diyebiliriz. Diğer bir yanda da Türk motifleri de pastel renkler ile birleştiği zaman hem zarif hem de şık bir görünüm sağlayacaktır. Mobilya modasını oluşturan iç mimarlar ve mobilya üreticileri, bohem tarz dekorasyonu farklı mekanlarda ve izlerde olacağını söylüyor.

Doğal Materyaller İle Doğa Evinizde

Son yıllarda devam eden doğallığa dönüş trendi az önce de bahsettiğimiz gibi yeni sezon mobilya modasında devam edecek. Mobilyalarda kullanılan doğal ürünler ve doğal görünümlü aksesuarlar, en sık kullanılan parçalar haline gelecek diyebiliriz. 2020 mobilya sezonunda oldukça fazla gördüğümüz ahşap, metal gibi doğal malzemeler 2021 yılında da oldukça fazla. Metal mobilya ve ahşap mobilyaların karşımıza çok fazla çıkacağı yeni sezonda doğayı evinize getirebilirsiniz! 

Bu doğal görüntü mobilya materyallerinin yanı sıra döşemelik kumaşlarda da kendini gösteriyor. Pamuk, ipek, keten ve yün gibi doğal malzemelerin kullanımı artarak teknoloji ile birleştirilecek. Antibakteriyel kumaşlar, yüksek emiş gücüne sahip olan kumaşlar özellikle salon takımlarında ve oturma gruplarında popüler bir hal alacak.

2021 mobilya trendlerini yakından takip ve sınırsız mobilya çeşidini bir arada görmek istiyorsanız, Masko Mobilya Kenti'ne gelebilir veya masko.com.tr adresinden mobilyaları inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.