Reklam

2020 BALKON DEKORASYON FİKİRLERİ

2020 BALKON DEKORASYON FİKİRLERİ

img

İç oda dekorasyonu kadar önemli olan balkon dekorasyonu, balkon mobilyası ve bahçe mobilyaları ile muhteşem bir hale bürünüyor.

Evlerimizde kendimizi korumaya aldığımız şu günlerde en çok kullandığımız alanlarımız genellikle balkonları oluyor. Bahar ayı içinde bulunmamız ve yaz ayına merhaba dememiz sayesinde daha aktif bir şekilde kullandığımız balkonlarımızın dekorasyonları da bu manada önem kazanmış durumda. 

Özellikle bizim gibi ılıman iklime sahip ülkeler açısından büyük önem taşıyan balkonların dekorasyonları diğer odalara göre çok daha önem arz ediyor. Sıcak çaylarımızla birlikte en güzel serin havaların bize eşlik ettiği ve muhabbetin belini kırdığımız balkonlarımız iç oda dekorasyonları kadar özenli olmayı hak ediyor. Durum böyle olunca da bizler de sizin için özellikle evde kalmamız gereken bu vakitlerde, çok daha verimli ve kaliteli zamanlar geçirmeniz aynı zamanda da dışarı hasretinizi bir an olsun geçirmek için balkonlarınızı bambaşka havalara sokup deniz kıyısında veya bir orman esintisinde oturmayı aratmayacak fikirler sunmak istedik. Şimdi gelin hep birlikte bu balkon dekorasyonu fikirleri hakkında bilgi alışverişi yapalım.

Balkonumu Nasıl Dizayn Edebilirim?

Küçük balkon veya büyük bir balkon fark etmeksinizin, balkonlarda en çok kullanılan balkon mobilyası, bahçe mobilyaları oluyor. Rahat, konforlu ve şık bahçe oturma grubu veya bahçe masa sandalye takımı ile balkonlarınızı dekore edebilirsiniz. Bu bahçe mobilyalarını seçerken özellikle dikkat etmeniz gereken şey ise bahçe mobilyalarının rattan ürünlerden veya hasırdan yapılan hasır bahçe mobilyası olmasıdır. Bu sayede hem balkonunuza daha doğal bir hava katabilir hem de daha konforlu olmasını sağlayabilirsiniz.  Aynı zamanda eğer büyük bir balkona veya cam balkona sahipseniz; balkon salıncağı adı altında satılan veya bahçe salıncağı altında satılan, hamakları balkonunuzda konumlandırarak daha keyifli saatler geçirmenizi sağlayabilirsiniz.

Balkon koltuğu veya balkon oturma grubu gibi mobilyaları kullanacak büyük bir alanınız bulunmuyorsa ama yine de balkonda vakit geçirmeyi çok seviyorsanız, balkon alanınızı renklendirecek ve aynı zamanda da oturmanızı sağlayacak olan pufları balkonunuzda tercih edebilirsiniz. Rengarenk seçeceğiniz pufları, farklı tablolar ve led ışıklar ile kombin ederek çok farklı bir ortam yaratıp balkon dekorasyonunuza renk katabilirsiniz. 

Özellikle balkonlarınızı geceleri sohbet etmek veya yemek yemek için kullanıyor ama küçük bir balkona sahipseniz bu alanlar için katlanabilir masa ve sandalye tercih edebilirsiniz. İster sade bir şekilde kullanın isterseniz güzel bir balkon perdesi ve balkon saksıları yemek alanınızı neşeli bir hale getirebilirsiniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir nokta bulunuyor. Açık balkona ya da cam kapalı bir balkona sahipseniz  olsanız dahi dikkat etmeniz gereken mevsimine göre bitkiler ve çiçekler kullanmanız. Bu alanlarınızda, doğal bitkiler kullanabileceğiniz gibi bakımına özen gösteremiyorum diyorsanız yapay bitkiler de kullanabilirsiniz.