Reklam

10 ADIMDA RUSTİK EV DEKORASYON FİKİRLERİ

10 ADIMDA RUSTİK EV DEKORASYON FİKİRLERİ

img

Yazımızdaki rustik ev dekorasyonu fikirleri ile rustik tarzı evinize yansıtabilir ve dekorasyon tüyolarını bulabilirsiniz.

Rustik ev dekorasyonunda veya rustik tarzdan önce ilk önce bu tarzın bizlere ne çağrıştırdığına ve kelime anlamı olarak ne demek olduğuna bakmamız gerekiyor. Rustik ne demektir? Rustik ev dekorasyonu nasıl olur? gibi sorularınızın cevabını, bu yazımızda bulabilirsiniz.

Rustik kelime anlamı olarak ev, köy, kır, kırsal anlamına gelen bir kelimedir. Rustik dekorasyon genel olarak bütünlüğü koruyan doğal materyallerin ağırlıklı olarak kullanıldığı bir dekorasyon tarzıdır.  Daha az işlenmiş mobilyalar ve ev dekorasyon aksesuarları ile şık, kullanışlı ve daha otantik bir tarzı benimseyebilir ve evlerinize sokabilirsiniz. Doğal malzemelerin ön planda olduğu rustik ev dekorasyonunda hasır, rattan, ahşap gibi doğal malzemeler sıklıkla kullanılmaktadır. Naturel ve dokulu tekstil malzemeleri de iyi bir tamamlayıcı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ham, işlenmemiş ahşap ise stilin en belirgin özelliğidir. Klasik izleri, desenli seramik ve karolarla birlikte mutfağınıza veya banyonuza taşıyabilirsiniz. Biraz otantik görünüm de ekleyerek yaşam alanınızı tüm stresinizi alması için dekore edebilirsiniz.

Rustik dekorasyon için doğallığın ve rahatlığın simgesidir diyebiliriz. Bu yüzden evinizi rustik tarzı dekore ederken işiniz hiç de zor değil. İnsanlar yoğun iş ve şehir hayatının oluşturduğu stresten uzaklaşmak adına, evlerinde olabildiğince doğal bir ortam yaratmak istemektedirler. Doğa da bulunan malzemeyi, doğaya zarar vermeden alıp eviniz için kullanıp çok daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz. Toprak, naturel ve soft renklerle bu tarzı yakalayabilirsiniz. 

1-  Soft renkler kullanın. Özellikle duvarlarınızda ve duvar kağıtlarınızda; bej, toprak rengi, krem gibi tonlar kullanın.

2- Dekoratif sehpalar, ahşabın en ham hali ile kullanılmalıdır. Ağacın ham halinin kullanıldığı dekorasyonlarda  mobilyalar tercih edin. 

3- Evinizin içinde kullandığınız halı desenlerinizi etnik ve daha otantik bir tarzda seçerseniz, rustik havaya hava çok yaklaşmış olursunuz.

5- Gerek dekorasyon amaçlı gerek de desen olarak büyük bitkilerden ve çiçeklerden yararlanabilirsiniz. Böylelikle daha kırsal ve köy havasına yaklaşmış olabilirsiniz. 

6- Büyük koltuklarda daha sakin renkler tercih ederken berjerlerde daha desenli ama genel doğal görünümü bozmayacak ürünler tercih edin.

7- Avizelerinizi metal veya cam detaylı seçerseniz dekorasyonu destekleyebilirsiniz. ,

8- Doğal görünümü yakalamak için kalın halatların tamamlayıcısı etkisinden yararlanın. Perdelerinizde halat ipler kullanabilir ya da halatlar ile duvar çerçevelerin askılıklarını değiştirebilirsiniz.

9- Duvardar, işlenmemiş taş veya taş desenine sahip aksesuarlar kullanabilirsiniz.

10- Ahşap ağırlıklı kitaplık ve tv üniteleri ile modern görünümü, rustik tarza entegre edebilirsiniz.